Szakkatalógus

Gázágyú: mire szolgál?

Ha a vadkárok enyhítése, vagy megszüntetése kerül szóba, számos módszer, illetve eszköz létezik, amelyek kisebb-nagyobb sikerrel bevethetőek. Ilyenek például a villanypásztor, vagy a többféle állat elriasztását lehetővé tevő gázágyú is.

gázágyúk nem okoznak kárt az állatokban, ám hatásosan képesek elriasztani őket a védett terület közeléből, köszönhetően a működési mechanizmusuknak, ami a nagy hangerőn alapszik. A gázágyúk propán-, vagy butángáz és levegő keverékének begyújtásával egy robbanást idéznek elő, ami a puskalövést utánozza, a hang hatására pedig a vadállatok ösztönösen elhagyják a környéket. Előny, hogy nem csupán a földön közelítő vadállatok ellen hatásosak, hanem a madarakat is képesek elriasztani.

gázágyú hangereje változtatható, így többé-kevésbé a védett terület nagyságához igazítható, ami által ideális vadriasztó berendezés akár kisebb erdős területek védelmére is, emellett a robbanások közötti szünet is szabályozható, ezáltal a gázágyú gyakorlatilag automatikus üzemelésre is képes, és minimális felügyeletet igényel. Léteznek akár mobiltelefon-hálózaton át vezérelhető gázágyúk is, amelyek így még egyszerűbb használatot tesznek lehetővé.

Amennyiben univerzális vadriasztó berendezést szeretne vásárolni, a gázágyú tökéletes választás! Cégünk, a Bentley Magyarország Kft. többek között gázágyúkat is forgalmaz, de más, a vadkárok minimalizálását elősegítő berendezéseket is vásárolhat tőlünk. Hosszú élettartamú, strapabíró, egyszerűen telepíthető, akár távolról is könnyen vezérelhető eszközöket kínálunk, ráadásul kedvező áron, így mindenképp érdemes bennünket választani. Részletes információkat a www.speedrite.hu címen megtalálható weboldalunkon találhat minden termékünkről.

Amennyiben felkeltették az érdeklődését a gázágyúk, és rendelni szeretne, illetve, ha kérdése lenne termékeinkkel kapcsolatban, forduljon hozzánk bizalommal megadott elérhetőségeink egyikén: a +36-30-625-9329-es telefonszámunkon, vagy az opetrak@bentleyinstruments.com e-mail címünkön!