Szakkatalógus

Építkezési fa: mit érdemes tudni róla?

Ha építkezésről esik szó, akkor a legtöbb embernek egy tégla jelenik meg a lelki szemei előtt, holott számos egyéb anyag is a rendelkezésünkre áll, amiből tartós és ellenálló épületeket lehet felhúzni. Ilyen az építkezési fa is, ami a legrégebbi építőanyag: már az időszámításunk előtti hatodik-hetedik évezredben is általánosnak számított a fa használata egy építkezés során.

Az építkezési fa, másik, rövidebb nevén az épületfa a szerkezeti munkálatok, a zsaluzás, illetve az állványozás kapcsán jöhet szóba, de természetesen még manapság is épülnek tisztán fából házak, bár jobbára csak nyaralóként használatosak. Előfordul azonban, hogy egy többszintes családi ház készül építkezési fából, és kizárólag abból!

Az építkezési fának meg kell felelnie a legmagasabb minőségi követelményeknek is, vagyis teljesen száraznak, jól megmunkálhatónak és nagy teherbírásúnak kell lennie. Bizonyos típusait kezelésnek vetik alá a szuvasodás és a korhadás megelőzése érdekében. Ez persze nem minden fafajtára igaz, hiszen azoknak nincs szükségük ilyen típusú kezelésekre, amelyeknek magas a gyantatartalma (pl. fenyőfélék). A fenyő viszont – lévén puhafa – nem minden feladatra alkalmas, ezért érdemes egy olyan fatelepről beszerezni az építkezési fát, ahol segítenek a megfelelő típus kiválasztásában is.

Székesfehérvári fatelepünkön Ön is beszerezheti a szükséges építkezési fát, és más faanyagokkal is a rendelkezésére állunk. Cégünk, a Norland Hungária Kft. gondot fordít a vásárlói elégedettségére, ezért szakértő kollégáink minden információt megosztanak Önnel, amire csak szüksége lehet, és természetesen segítenek a megfelelő építkezési fa kiválasztásában is. Keresse fel a honlapunkat a www.norlandfatelep.hu címen, és tekintse meg széles választékunkat!

Ha minőségi faárura van szüksége, vásárolja meg tőlünk az építkezési fát, amennyiben pedig kérdése lenne termékeinkkel kapcsolatban, forduljon hozzánk bizalommal a 06-30-196-9805-ös és a 06-30-196-9803-as telefonszámunkon, illetve az info@norlandfatelep.hu e-mail címünkön!