Szakkatalógus

Ékszíj: a nélkülözhetetlen hajtástechnikai eszköz

Éles sípoló hangra lett figyelmes a járműve elindítása után? Szeretné a járművét, vagy a berendezését folyamatosan működtetni, azonban kifogásolható az ékszíj állapota, vagy el is szakadt? A forgó tengelyek közötti energiaátvitelért felelős ez a speciális eszköz, kiemelt szerepet játszik, ezért elengedhetetlen a kiváló minőség. Gondoskodjon időben az ékszíj cseréjéről, ugyanis komoly károkkal számolhat, ha elmulasztja!

Az ipar szinte minden területén nagy szükség van az ékszíj használatára. Az autók, a mezőgazdasági munkagépek, és a ház körül megtalálható berendezések működtetéséhez egyaránt elengedhetetlen ez az egyedi alkatrész. Az ékszíj fő feladata a rugalmas nyomatékátvitel, hatékony védelmet nyújt az esetleges géptúlterhelés esetén. Az ékszíj karbantartása rendkívül egyszerű, nem igényel kenést, enélkül is kiváló a rezgéscsökkentő hatása. A hajtástechnika területén nélkülözhetetlen eszköz, sérülés vagy elszakadás esetén azonnal szükség van a pótlására. Az ékszíj élettartama függ a sebességtől, a poros környezettől, a környezeti hőmérséklettől, a húzóerőtől, és attól is, hogy mennyire érdesek a súrlódási felületek. Fontos, hogy se túl szoros, se túl laza ne legyen az ékszíj, ugyanis csak így előzheti meg a károk kialakulását. Előfordulhat, hogy sípoló hangot észlel a jármű elindítása után, ami a feszültségveszteség jele. Ilyenkor nem maradhat el az ékszíj alapos ellenőrzése, szükség esetén pedig a cseréje. Attól függően, hogy milyen berendezésről vagy járműről van szó, más-más típusú ékszíjak alkalmazására kerül sor, ezért ennek megfelelően tanácsos a hiányzó terméket beszerezni.

Cégünk, a TAGEX Hungária Kft. magas minőségű ékszíjakat, görgős láncokat, gumilánctalpakat, lánckerekeket, és egyéb alkatrészeket kínál kedvező áron. Bármilyen típusú ékszíjra van szüksége, nálunk könnyen hozzájuthat. Olyan termékeket vehet át tőlünk, amelyek lehetővé teszik a kiegyensúlyozott, biztonságos működtetést. Jusson hasznos információkhoz a www.tagex.hu weboldalon, és keressen bennünket bizalommal a 06-74-413429-es telefonszámunkon, vagy a tagex@tagex.hu e-mail címünkön!