Egy jó könyvelőiroda elengedhetetlen ahhoz, hogy a cég biztos pénzügyi háttérrel rendelkezzen. A könyvelés, illetve az egyéb vonatkozó tevékenységek ellátása nagy szakmai hozzáértésen és tapasztalaton alapul, ezen felül egyfajta bizalmi kapcsolatra is szükség van a szakember és a megrendelő között. Az ideális könyvelőiroda kiválasztása ennélfogva nem is olyan egyszerű. Előfordulhat, hogy a szakember nem elég precíz vagy nem nyújt megfelelő tájékoztatást, ilyenkor célszerű új partner után nézni, hogy a pénzügyi háttér biztos kezekben legyen. Mikorra érdemes időzíteni a könyvelőiroda váltást?

A legjobb megoldás, ha a váltásra az üzleti év végén kerül sor, ami a legtöbb esetben a naptári év vége is egyben. Azért javasolt ilyenkor váltani, mert ebben az időszakban történik a könyvek lezárása, a tételek tisztázása, ami egyértelmű helyzetet teremt a régi és az új könyvelőiroda között.

Természetesen év közben is megoldható a váltás, ebben az esetben azonban különös figyelmet kell fordítani a függőben lévő tételekre, valamint ajánlott tisztázni a felelősséget. Előfordulhat, hogy a megrendelő vagy az új szakember nincs megbizonyosodva a korábbi könyvelés helyességéről, ilyenkor érdemes megfontolni az adott üzleti év újrakönyvelését. Ez plusz költséggel jár, hosszú távon azonban a megrendelő javát szolgálja, hiszen elkerülhető az esetleges késedelmi pótlék, bírság.

Úgy érzi, elérkezett az ideje annak, hogy könyvelőirodát váltson? A fővárosban keres új partnert? Amennyiben könyvelőirodát Budapesten szeretne találni, ismerkedjen meg a Balance Kft. szolgáltatásaival! Szakértőink megbízható és teljes körű segítséget nyújtanak, hogy Ön annak tudatában foglalkozhasson szakmai tevékenységével, hogy cége biztos pénzügyi háttérrel rendelkezik. Látogasson el www.balancekft.hu weboldalunkra, ahol mindent megtudhat arról, hogy pontosan miben tudunk segíteni, és árainkról is tájékozódhat! Ha érdekli egy profi könyvelőiroda Budapesten, hívja a +36-1-203-4405-ös telefonszámot vagy írjon üzenetet a balance@balancekf.hu e-mail címre, szakértőink rendelkezésére állnak!