Szakkatalógus

Napelemek és az energiatermelés

A klímakatasztrófa enyhítése mindannyiunk érdeke, és egyre többen ismerik fel, milyen megoldásokat lehet tenni ennek érdekében a lakosság szintjén is. Az elmúlt években sokan döntöttek úgy hazánkban is, hogy lecserélik a hagyományos energiaforrásokat, és olyan alternatív megoldásokat alkalmaznak, mint amilyenek a napelemes rendszerek. A napenergia hasznosítása nem csupán a környezetet kíméli, hanem az ingatlan gazdaságosabb fenntartásához is hozzájárul. Ezzel kapcsolatban azonban sokféle tévhit kering, ezért még mindig vannak olyanok, akik nem bíznak a napelemes rendszer használatában. Nézzük, mire számíthat az energiatermelés terén, aki ilyen korszerűsítést tervez!

napelemek ma már úgy vannak kialakítva, hogy képesek a folyamatos termelésre. Ez azt jelenti, hogy nem csupán nyáron, erős napsütésben lehet kihasználni a rendszer előnyeit, a panelek ugyanis a szűrt fényből is tudnak energiát nyerni. A napelemes rendszerek akár arra is képesek, hogy tárolják a megtermelt energiát, ennek köszönhetően pedig borús időben is a tulajdonosok javát szolgálják. Fontos tudni továbbá, hogy a napelemes rendszerek több panelből épülnek fel, és ha az egyiket árnyékhatás éri, a többi akkor is ugyanolyan hatékonyan működik. Mindez azonban gondos tervezést és szakszerű kivitelezést követel, valamint a későbbiekben is ajánlott rendszeresen ellenőrizni a rendszer hatásfokát, vagyis az energiatermelés eredményességét.

Szeretne bővebben tájékozódni a napelemek használatának előnyeiről? Felkeltette érdeklődését a folyamatos termelés lehetősége? A Gershoj Energia Kft. átfogó megoldást kínál a napenergia hasznosítása terén! Szakértőink a napelemes rendszer tervezésétől a telepítésen át az utánkövetésig mindenben rendelkezésre állnak! Ismerkedjen meg szolgáltatásunk részleteivel a www.gershojenergia.com weboldalon, kérdéseit pedig tegye fel bátran munkatársainknak elérhetőségeink valamelyikén! Lépjen velünk kapcsolatba a +36-30-894-6152-es telefonszámon vagy az info@gershojenergia.com e-mail címen!