Szakkatalógus

A kéményseprő szolgáltatás részletei: Mit foglal magába a munka?

Ma már sokféle fűtőberendezés kaphat helyet az ingatlanokban, melyek közül a legtöbb típus kémény használatát igényli. A kémény nem csak azt szolgálja, hogy az égéshez szükséges levegőt biztosítsa, hanem a folyamat során keletkező füstgázok eltávolításáért is felel. A fűtőberendezés maximális hatékonysága gondosan kiépített kéményrendszert követel, ezzel azonban még nem érnek véget a teendők. A meghatározott időközönként nem maradhat el a kéményseprő szolgáltatás igénybevétele, de rendhagyó esetekben is szükség lehet szakemberek segítségére.

A 2015. évi CCXI. törvény vonatkozó pontja alapján minden ingatlan esetében kötelező érvényű a kéményseprő szolgáltatás igénybevétele. Ez egy átfogó ellenőrzést jelent, mely során a szakemberek megvizsgálják az égéstermék-elvezetőt műszaki szempontból, figyelembe véve az építésrendészeti és tűzvédelmi előírásokat. A kéményseprő szolgáltatás nem pusztán szakszerű ellenőrzést jelent, hanem szükség szerint a tisztítást is magába foglalja. Kiterjed a rendszer minden részére, így az égéstermék-elvezetőre, a tartalékkéményre, a bekötő- és összekötő elemekre, továbbá ezek tartozékaira is. Négyévente kötelező igénybe venni az alapvető kéményseprő szolgáltatást, de felújítás, átépítés, korszerűsítés esetén is ajánlott szakemberekhez fordulni.

Ha teljes körű megoldásra van szüksége a kéményseprő szolgáltatás terén, a Filantrop Kft. csapata rendelkezésére áll! Számíthat ránk valamennyi vonatkozó feladat ellátásában, de a szellőzőrendszer tisztítását és a fertőtlenítését is ránk bízhatja, melyek szintén a biztonságos, egészséges és kényelmes életet szolgálják.

Amennyiben szeretne megismerkedni tevékenységünkkel, látogasson el www.filantrop.org weboldalunkra, ahol mindent megtudhat arról, hogyan végezzük a munkánkat! Ha szeretné megrendelni a kéményseprő szolgáltatást, esetleg más lehetőség érdekli, forduljon hozzánk bizalommal elérhetőségeink egyikén! Várjuk megkeresését a +36-76-322-321-es telefonszámon, valamint a filantrop@filantrop.org e-mail címen!