Szakkatalógus

LPG autógáz tartályok cseréje: Mikor válik esedékessé?

Egyre több autótulajdonos dönt úgy, hogy benzinről LPG autógázra vált. Ez egy komolyabb átépítést igényel, ám a ráfordított összeg rövid időn belül megtérül, és az új megoldás sokféle módon kedvez a tulajdonosoknak. A gázüzemű autók mellett szóló legnagyobb érv az olcsóbb fenntartási költség, az LPG autógáz ugyanis jóval kedvezőbb áron kapható, mint a benzin. Az autógáz mindemellett jobban óvja az alkatrészeket és tartozékokat, valamint a környezetet is kevésbé terheli. Mindezek fényében már érthető, hogy sokan váltanak, azonban fontos tudni, hogy az átépítést követően is vannak teendők, amikről gondoskodnia kell a tulajdonosoknak, ilyen az LPG autógáz tartály cseréje. Mit érdemes tudni ezzel kapcsolatban?

A tartályt nyomásvizsgálatnak vetik alá, illetve tesztelik a gyártást követően, és amennyiben eleget tesz a követelményeknek, 10 évre szóló tanúsítványt kap. A lejárt LPG autógáz tartály cseréje olyan feladat, amit nem szabad elhanyagolni, az ugyanis akár meghibásodáshoz is vezethet. Azonban fontos tudni, hogy az LPG autógáz tartály cseréje nem csupán akkor elengedhetetlen, ha lejár a tanúsítvány. Szintén cserére van szükség abban az esetben, ha a tartály valamilyen mechanikai sérülést szenved, ezért például ütközést követően mindenképpen ellenőrizni kell az állapotát.

Amennyiben elérkezett a lejárt LPG autógáz tartály cseréje, esetleg egyéb okból szeretné átvizsgáltatni a rendszert, forduljon bizalommal a Szappanos Autógáz csapatához! Érdeklődőink nem csak a beszerelésben számíthatnak ránk, hanem minden olyan teendőben, ami a rendszert érinti, így az LPG autógáz tartály cseréje is tevékenységi körünkbe tartozik. Ha szeretne tájékozódni szolgáltatásinkról, nézzen körül a www.autogazszereles.hu weboldalon, ahol mindent megtudhat arról, hogy hogyan dolgozunk! Lejárt LPG autógáz tartály cseréje esetén, illetve minden rendkívüli esetben szívesen segítünk, várjuk megkeresését elérhetőségeinken! Lépjen velünk kapcsolatba a +36-70-944-7495-ös telefonszámon vagy a szappanosautogaz@gmail.com e-mail címen!