Szakkatalógus

Munkanélküliség biztosítás a jövedelemkiesés időszakára

Az emberek többsége hajlamos természetesnek tekinteni, hogy ha minden nap lelkiismeretesen elvégzi a feladatait a munkahelyén, az ebből származó jövedelem biztos anyagi hátteret jelent. Ám sajnos számolni kell váratlan helyzetekkel is, ugyanis bárkivel megeshet, hogy egyik napról a másikra elveszíti az állását. Egy ilyen esemény bizony komoly probléma forrása lehet, hiszen arra sincs biztosíték, hogy rövid időn belül sikerül új munkahelyet találni. Ez azt jelenti, hogy mindenkinek érdemes megfontolni a munkanélküliség biztosítás lehetőségét. Mit érdemes tudni ezzel kapcsolatban?

A munkanélküliség csak átmeneti időszak, azonban nem szabad elfelejteni, hogy az érintettek ezekben a hónapokban sem mentesülnek a szokásos havi költségek alól. Megtakarítás nélkül igencsak kellemetlen helyzetet eredményez a kieső jövedelem, ezt pedig mindenki szeretné elkerülni. Erre szolgál a munkanélküliség biztosítás, ez ugyanis abban az esetben nyújt segítséget, ha valaki önhibáján kívül veszíti el az állását.

Fontos, hogy a munkanélküliség biztosítás olyan 22-65 év közötti, állandó magyarországi lakcímmel rendelkező természetes személyek számára vehető igénybe, akik legalább 1 éve ugyanazon a munkahelyen dolgoznak. Akik munkanélküliség biztosítást kötnek, a rendszeres nettó kereset 70 százalékát kapják meg, és ezzel az összeggel maximum 6 hónapon át számolhatnak, ez pedig anyagi biztonságot jelent a jövedelemkiesés időszakára.

Szeretne felkészülni a váratlan helyzetekre? Érdekli a munkanélküliség biztosítás? A Hungarorisk Kft. összegyűjtötte a legjobb biztosító társaságok ajánlatait, melyek közül könnyedén ki tudja választani azt a szolgáltatást, ami az Ön számára legkedvezőbb feltételeket foglalja magába. Látogasson el www.biztositasvalaszto.hu weboldalunkra, tájékozódjon a munkanélküliség biztosítás részleteiről és használja kalkulátorunkat! Amennyiben kérdése lenne a témában, forduljon bizalommal szakértőinkhez a +36-1-454-0308-as telefonszámon vagy az info@hungarorisk.hu e-mail címen!