A legtöbb otthonban rengeteg könyv kap helyet, regények a nappaliban, szakmai kiadványok a dolgozószobában, mesekönyvek a gyerekszobában, receptes gyűjtemények a konyhában, és még sorolhatnánk. Ám hosszú út vezetett addig, míg a könyvnyomtatás a hétköznapi életünk részévé vált.

A könyvek kezdetleges változatainak megjelenése a 3-4. századra tehető, ekkor még hajtott és fűzött pergamenekből álltak a könyvek, melyeket vékony fatáblák borítottak. Később megjelent a bőr borítás, és ezzel megszülettek a kötött könyvek is. Az igazi áttörést Johannes Gutenberg és a könyvnyomtatás technológiájának kidolgozása hozta, aminek köszönhetően az 1460-as évektől kezdve megjelentenek a nyomdák.

Az idő múlásával sokféle eljárást dolgoztak ki a szakemberek, melyek közül a legtöbb a mai napig használatban van. Napjainkban az ofszet, illetve a digitális technológia adja a könyvnyomtatás hátterét. A könyvek készítése ilyen módon rendkívül rövid idő alatt megvalósítható, és teljes mértékben az egyedi igényekre szabható. A korszerű technológiai megoldások kiváló minőséget biztosítanak és kifejezetten nagy variációs lehetőséget tesznek lehetővé a belív és a borító tekintetében egyaránt.

A változatos megvalósítási lehetőségek miatt mindenképpen célszerű szakemberrel egyeztetni a könyvnyomtatás megrendelése előtt, hogy a végeredmény igényes, ugyanakkor költséghatékony legyen. Amennyiben Ön is professzionális megoldást keres a könyvnyomtatás terén, ismerkedjen meg a B.EST. Nyomda és Grafikai Stúdió szolgáltatásaival!

Korszerű technológiai hátterünknek és rutinos munkatársainknak köszönhetően számunkra nem jelent gondot az egyedi igények megvalósítása, amit rövid határidővel biztosítunk. Ha szeretne bővebben tájékozódni könyvnyomtatás szolgáltatásunkról, látogasson el a www.bestnyomda.hu weboldalra! Ossza meg velünk elképzeléseit, tegye fel kérdéseit, vagy ha már határozott elképzelése van, kérje árajánlatunkat, várjuk megkeresését a +36-1-450-1945-ös telefonszámon és az info@bestnyomda.hu e-mail címen!