Szakkatalógus

A tükör nélküli fényképezőgépek előnyeiről

Az utóbbi években szinte minden fényképezőgép gyártó megjelentette a saját tükör nélküli fényképezőgép sorozatát. A készülékek gyorsan népszerűvé váltak, ugyanis nagyon sok előnyük van. Hogy pontosan mik? Nézzük!

Kétségtelen, hogy a tükör nélküli fényképezőgépek legnagyobb előnye a tükörreflexes készülékekhez képest a kis méretük. Sokkal kisebbek és könnyebbek ugyanis, körülbelül fele akkora helyet foglalnak és fele akkora a súlyuk is. Természetesen nem csak a vázak kisebbek és könnyebbek, hanem az objektívek is. Egy tükörreflexes gép teleobjektívje akár több kilogramm is lehet, míg a tükör nélkül fényképezőgépeké ennek a töredéke. A kis méret ellenére viszont nagyon kreatívan használható gépekről van szó. Rendelkeznek manuális és félautomata beállítási lehetőségekkel is, és a kompakt gépekkel ellentétben cserélhető az objektívjük. Így minden feladathoz speciális optikát szerelhetünk fel, ami sokkal profibb minőséget képes adni. Szinte minden gyártónak van hozzájuk nagy fényerős, fix gyújtótávolságú optikája, de nagylátószögű és teleobjektívekből sincs hiány. Természetesen dönthetünk a nagy átfogású, utazózoomok mellett is, így nem kell több optikát cipelni és cserélgetni. Számos plusz kiegészítőt is vásárolhatunk még a tükör nélküli fényképezőgépekhez, például külső vakut, mikrofont, távkioldót.

A készülékekkel kiváló minőségű fényképek készíthetők, nem kell kompromisszumot kötni  felbontásban, élességben vagy a színekkel kapcsolatban sem, és a sebességük is nagyságrendekkel jobb, mint a kompaktoké.

tükör nélküli fényképezőgépek nagy előnye továbbá a csendes, szinte hangtalan működés. Nincs az a jellegzetes hang exponáláskor, mint a tükörreflexes gépeknél, így kevésbé zavaró a használatuk csendes környezetben.

Ha felkeltettük érdeklődését a tükör nélküli cserélhető objektíves fényképezőgépek iránt, látogasson el a www.fotostop.hu honlapra, ahol bővebb információt talál! Ha kérdése van, vegye fel velünk a kapcsolatot a +36 82 510 403-as telefonszámon vagy az info@fotostop.hu e-mail címen!