Szakkatalógus

A házastársi közös vagyon megosztása válás esetén

Házasságának felbontását tervezi? Jogi képviseletet keres? A családjogi ügyvéd segít Önnek a házastársi közös vagyon megosztásában.

A családalapítás fontos minden embernek. Amikor összeköti két ember az életét, nem csak a szoros párkapcsolat hosszú távú tervezéséről van szó, hanem egy anyagi közösség megteremtéséről is. A házastársak együtt folytatják a gazdálkodást, a kiadásokat ketten fedezik. A nagyobb vagyontárgyak, az ingatlanok megszerzése mindkét ember érdeke, amelyeket együtt használnak. Alapvető feladat az otthon megteremtése, ami nagy anyagi ráfordítással jár, és általában ez képezi a legnagyobb értéket. Az élet során sokféle vagyontárgy beszerzése történhet meg, amelyek szintén a pár tulajdonában vannak. Ha a házastársak úgy döntenek, hogy elválnak, akkor mindenképp rendezni kell a vagyon megosztását. Ajánlott családjogi ügyvédhez fordulni, aki tájékoztatást nyújt a perrel kapcsolatban, és a teendőket illetően. A házastársi közös vagyon megosztása gyakran vezet viták kialakulásához, ezért is fontos a szakember támogatása. Az eljárás során felmérésre kerül a közösen megszerzett vagyon, és megállapodással szétosztható a felek között. Sokszor egy egész élet munkájának eredménye a megvásárolt ingatlan, gépjármű, és a különböző értéktárgyak. A két ember együtt fordított pénzt mindezek beszerzésére, ezért jogos a házastársi közös vagyon megosztása. A családjogi ügyvéd minden információt megad, segít tájékozódni a jogszabályok között, és mindent megtesz annak érdekében, hogy a válófélben lévő emberek elégedettek legyenek az ügyintézéssel a vagyon megosztása során.

Forduljon bizalommal Dr. Sávolyi Györgyi családjogi ügyvédhez, aki megbízható segítséget nyújt Önnek! Akár a házastársi közös vagyon megosztásáról van szó, akár más családjogi kérdésekben van szüksége szakember tanácsára, készséggel áll a rendelkezésére. Informálódjon részletesen az ügyvéd szolgáltatásáról a www.csaladjogiugyved.hu weboldalon, és vegye fel vele a kapcsolatot a 06-30-9338905-ös telefonszámon, vagy a savolyi.gyorgyi@t-online.hu e-mail címen!