Szakkatalógus

SZJA bevallás magyar, osztrák és német rendszer szerint is!

Azt minden munkavállaló jól tudja, hogy a fizetéséből vonják le a személyi jövedelemadót, ahogyan azzal is tisztában van valamennyi érintett, hogy ezzel kapcsolatban elszámolással tartozik az adóhatóságnak. Azonban ennek gyakorlati megvalósítása, vagyis az SZJA bevallás készítése, illetve ezzel összefüggésben az adóvisszatérítés igénylése már hozzáértést követelő feladat, különösen akkor, ha valakinek több országban is van munkaviszonya.

Hazánkban az SZJA bevallás automatikusan készül, általános esetben az ezzel kapcsolatos teendőket a NAV munkatársai végzik. Ellenőrzésre azonban mindenkinek van lehetősége, és bonyolultabb esetekben mindenképpen ajánlott átnézetni az adóbevallást szakemberrel is. A jogszabályok értelmezése és a változások nyomonkövetése a megfelelő szakmai ismeretek nélkül szinte lehetetlen, ez indokolja a szakember bevonását. Az SZJA bevallás és a kapcsolódó dokumentumok készítése azonban más rendszer alapján történik Ausztriában, valamint Németországban, ez pedig tovább bonyolítja a helyzetet. A kötelező dokumentumok benyújtása mellett az adóvisszatérítés lehetőségéről sem szabad megfeledkezni, ami szintén rengeteg utánajárást követel.

Azok számára, akik nem csak hazánkban, hanem Ausztriában vagy Németországban is vállalnak munkát, olyan szakember segítségét érdemes kérni, aki ezeknek az országoknak az adózási rendszerét illetően is kellően jártas. Az ideális szakember számára nem jelent kihívást az SZJA bevallás készítése, ellenőrzése, és pontosan tisztában van azzal is, hogy az adott országokban milyen kedvezmények illetik meg a munkavállalókat.

Amennyiben szeretné, hogy adóügyei szabályosan, precízen és az Ön számára legkedvezőbb módon alakuljanak, keresse bátran a BERITAX Szám- és Könyvviteli Kft. szakértőit! Vállaljuk az SZJA bevallás készítését, valamint az adóvisszatérítéssel kapcsolatos feladatok elvégzését a magyar, osztrák és német rendszer szerint egyaránt. A hivatalos ügyintézésen felül természetesen tanácsainkkal is támogatjuk ügyfeleinket, így mindig bátran fordulhat hozzánk, ha kérdése van a témában. Szolgáltatásainkról a www.beritax.hu weboldalon tájékozódhat, az SZJA bevallás készítésének részleteiről pedig szívesen adunk bővebb felvilágosítást, ha kapcsolatba lép velünk a +36-20-522-5008-as telefonszámon vagy a beritax@beritax.hu e-mail címen!