Szakkatalógus

Az autóklíma tisztítást tavasszal érdemes beiktatni!

Az idő gyorsan telik, lassan a tavasz derekán járunk. Itt az ideje, hogy felkészítsük a környezetünket, beleértve az autónkat is a nyári szezonra. És fontos, hogy ne csak a gumicserére gondoljunk, hanem a légkondicionáló karbantartására is! Az autóklíma tisztítás minden szezon kezdete előtt elengedhetetlen, és még az első bekapcsolást megelőzően be kell iktatni.

Az autóklíma tisztításra hasonló okokból van szükség, mint az otthoni, nagy teljesítményű készülékek esetében. A klíma szinte vonzza a port, ami idővel felgyűlik benne, és használat közben a levegőbe, majd a tüdőbe kerül. Az autóklíma tisztítás elsősorban mégis a penészedés miatt fontos: a berendezésben időnként lecsapódhat a pára, és a hűvös, nedves környezet ideális táptalajt jelent a penész számára. Amikor bekapcsoljuk a készüléket, akkor a penészspórák a levegőbe kerülnek, és egyrészt kellemetlen, dohos szagot áraszt majd a klíma, másrészt viszont belélegezve légúti panaszokat okoznak. Irritálják a nyálkahártyát, így köhögés, orrfolyás jelentkezhet, szemirritáció alakulhat ki, és súlyosabb esetben akár asztma is lehet a hosszú távú következmény. A tünetek a gyengébb immunrendszerrel rendelkezőknél még kellemetlenebbek, így az autóklíma tisztítás különösen fontos, ha a járműben rendszeresen tartózkodik idősebb személy vagy kisgyermek. A rendszeres autóklíma tisztítással megelőzhető a penész kialakulása, így a készülék biztonságosan használható. A műveletet érdemes legalább évente egyszer, a tavaszi időszakban beiktatni, de akkor is, ha kellemetlen szagot áraszt a készülék vagy érezhetően lecsökkent a teljesítménye.

Amennyiben még nem gondoskodott az autóklíma tisztításról, ne halogassa tovább, cégünkre mindenben számíthat! Bővebb információért látogasson el honlapunkra, a www.ar-go.hu weboldalra! Ha pedig további kérdése lenne az autóklíma tisztítással vagy más szolgáltatásunkkal kapcsolatban, forduljon hozzánk bizalommal a +36 (30) 300-97-44-es telefonszámon vagy az argoabroncs@t-email.hu e-mail címen, szívesen segítünk mindenben!