csővezetékek felülvizsgálata nélkülözhetetlen ahhoz, hogy az üzemeltető pontos képet kapjon a berendezések állapotáról. Ha Ön is egyetért velünk abban, hogy első a biztonság, bízza szakértőinkre az ellenőrzést!

Ipari környezetben olykor igencsak szélsőséges körülményekkel kell számolni, a rendszerekben ugyanis a legkülönfélébb anyagokat tárolják, illetve szállítják. Ahhoz, hogy a csővezetékek ellenállóak legyenek a szállított közegek káros hatásaival szemben, gondos tervezésre van szükség, de be kell látni, hogy egyetlen rendszer sem lehet örök életű. Rendszeres és teljes körű átvizsgálás felel azért, hogy a csővezetékek megbízhatóak, biztonságosak maradjanak hosszú távon is. Az alapanyagok ellenőrzése többnyire automata vizsgálósorok segítségével történik, a hegesztési varratokat azonban más jellegű ellenőrzésnek kell alávetni, a csővezetékek felülvizsgálata hozzáértők feladata.

Mivel a hegesztési varratok nagy igénybevételnek vannak kitéve, számolni kell azzal, hogy repedések keletkeznek a csővezetékeken. Míg a belső felületen elsősorban a szállított közeg koptató hatása okozhat kárt, addig kívülről a korrózió a legnagyobb ellensége a hegesztési varratoknak. A csővezetékek felülvizsgálata tehát egy átfogó ellenőrzést jelent, ami pontos képed ad az aktuális állapotról, hogy ha kell, meg lehessen tenni a szükséges intézkedéseket. Sarokvarratok esetén általában vizuális vizsgálatra és felületi repedés vizsgálatra kerül sor, tompavarratok esetén pedig ezek térfogatos vizsgálattal is kiegészülnek. A csővezetékek felülvizsgálata során alkalmazott módszereket, illetve azok terjedelmét és az értékelési előírásokat tekintve az MSZ EN 13480-as szabványsorozat az irányadó.

Cégünk, a R.U.M. Testing Kft. az ipari anyagvizsgálatok szakértőjeként a csővezetékek felülvizsgálatát is szakszerűen és precízen végzi. Tisztában vagyunk azzal, hogy milyen felelősséggel jár a munkánk, és mindent megteszünk a biztonságos üzemelés érdekében. Ha időszerűvé vált a csővezetékek felülvizsgálata, nézzen körül www.rumtesting.hu weboldalunkon, és forduljon hozzánk bizalommal! Várjuk megkeresését a +36-1-405-8934-es telefonszámon vagy az iroda@rumtesting.hu e-mail címen!